Om hejdesign - HejFabrik

Om hejfabrik og hejdesign

hejfabrik er et levende keramikværksted, der ligger i unikke omgivelser, hvor Rønnes upolerede industrikvarter møder det skønne naturområde ved Snorrebakkesøen.

Bag hejfabrik står jeg, keramiker Rikke Wulff. Med hjælp fra familie og venner forvandlede jeg i efteråret 2019 de lokaler, som tidligere husede Hasle Klinker, til et moderne keramikværksted. Her jeg producerer primært kopper, skåle, vaser og tallerkner til min egen linje hejdesign. hejdesign er i stadig udvikling og til denne sæson kan jeg præsentere jer for et par nye produkter bl.a. en ny hankekop og en lampe.

Som kontrast til den stramme og rene form, som hejdesign repræsenterer, fordyber jeg mig også i unikaværker – store vaser og krukker – og udvikler kunstneriske projekter, som giver mig mulighed for at eksperimentere med forskellige teknikker, lertyper og glasurer med en legende og udforskende tilgang. De keramiske produkter fra hejdesign og mine unikaværker kan købes i min lille butik i hejfabrik.

hejfabrik er også stedet, hvor jeg ønsker at introducere andre mennesker til glæden ved at skabe keramik. I sommersæsonen sker det gennem to forskellige aktiviteter, drejning og dekoration, hvor alle uanset alder og forudsætninger kan deltage. Resten af året er der også liv i værkstedet med længerevarende drejekurser, foruden praktikanter og ansatte, der får indblik i produktionen.

Selv holder jeg meget af hverdagen i mit værksted midt i det autentiske miljø, hvor natur, historie og produktion mødes. Kontrasten i omgivelserne inspirerer mig – og jeg elsker tanken om, at det er klodens rå materialer, jeg arbejder med og forvandler til anvendelige ting, som kan bruges i hverdagen. Jeg ønsker med keramikken, at kunne give andre mennesker mulighed for at stoppe op et øjeblik og glæde sig over æstetikken i leret og livet i glasuren.

Jeg glæder mig til at byde jer velkommen i hejfabrik.

Følg med på instagram